top of page
IMG_6704.jpg

LÍDIA POCH

Sóc la Lídia Poch. Vaig néixer el 26 de juliol de 2000 a Girona. Sóc d'un petit poble de l'Alt Empordà, Bàscara. Sóc estudiant de 3r d'Educació Social a la Universitat de Vic. Fa tres anys que visc a Vic, a un pis compartit amb tres companyes, les quals són amigues també.

Sempre he estat molt esportista, fer esport em fa sentir lliure i bé amb mi mateixa. He fet patinatge artístic i anys més tard futbol. Feia dos anys que no realitzava exercici tan constant, però gràcies al confinament, vaig començar a entrenar HIIT (High Intensity Interval Training) i entrenament funcional i actualment és el que més m'agrada.

Les amigues, els amics, la parella i la família són molt importants per mi, ja que m'encanta passar temps i créixer amb elles i ells.

En aquest blog exposaré el meu procés d'aprenentatge al llarg de l'assignatura Projectes Socials i Tecnologies de la Informació i la Comunicació i els coneixements adquirits.

CONEIXEMENTS PREVIS

16 de març de 2021

-       Què sabeu sobre la relació entre tecnologies de la informació i la comunicació, i l’educació social?

Les tecnologies de la informació i la comunicació tenen relació amb l’educació social, ja que proporcionen eines per a ajudar a les persones a adquirir nous coneixements i a satisfer les seves necessitats i les seves mancances. També són un instrument de interrelació entre la persona i la tecnologia, perquè posa en comú diferents coneixements i opinions. En l’àmbit de la figura de l’educador i educadora social, es mostra en el treball en xarxa, en la redacció d’informes, en la cerca de centres, entre d’altres.

-       Quins coneixements/competències digitals teniu?

Durant el llarg del cicle vital, des de la infància fins a l’actualitat estem envoltats de tecnologies que fan adaptar-se a nous contextos i noves situacions. Les competències o coneixements digitals que tinc són navegar per l’ordinador bastant ràpid.

-       Quines experiències digitals teniu?

Per una banda, fer treballs amb Word, Power Point, Excel, etc. Per altra banda, l’ús de les xarxes socials, com Instagram, Whatsapp o Facebook.

-       Quines expectatives teniu sobre l'assignatura? Què espereu aprendre?

Les expectatives que tinc sobre l’assignatura són bones, ja que penso que em podrà aportar molts coneixements i sobretot una mirada més holística envers les tecnologies i la informació en l’àmbit de l’educació social i els contextos en que un educador o educadora social pot intervenir. Espero aprendre i sobretot entendre coses que desconec i penso que poden ser importants.

REPTES I PRESA DE DECISIONS

En aquest apartat exposaré durant alguns dies del llarg de l’assignatura els reptes i les decisions que m’he anat trobant.

 

El 18 de març de 2021 hem començat a crear el blog del treball grupal, el nostre projecte, i a començar a decidir el tema que ens agradaria tractar i a on ho faríem. Des d’un primer moment ho hem tingut bastant clar, ja que una membra del grup ha proposat el seu centre de pràctiques que ens ha estat de gran interès, però personalment ha suposat un repte, ja que no en tenia coneixement, però conjuntament hem pres la decisió d’endinsar-nos amb el tema i treballar-lo profundament.

També afegir que la competència digital a l’hora d’escollir la pàgina web on farem el treball ha estat de gran complicació, ja que només he fet servir el “WIX” una vegada a l’institut i no me’n recordava.

 

El dia 23 de març de 2021, he descobert una nova eina que m’ha encantat, participar via on-line creant un mural i cada persona de classe pot afegir el que pensa de forma participativa. També hem començat a treballar les desigualtats digitals, concretament el context democràtic educatiu. La informació que s’ha exposat ha estat rigorosa i interessant, ja que tot i tenir una petita base sobre les tecnologies i l’educador/a social he pogut complementar la informació i això ha estat un gran aprenentatge personal. Seguidament hem treballat aquest tema cada grup fent servir una eina digital i presentant i han sortit propostes molt bones.

 

El dia 25 de març de 2021, la Mar ens ha recordat penjar els enllaços de les pàgines amb relació als treballs en grup i en parelles i nosaltres hem estat tenint diversos problemes, ja que no enteníem ben bé com funcionava el Wix, la web que hem decidit fer servir per a fer el nostre treball.

 

 

El dia 13 d’abril de 2021, hem començat a presentar les presentacions que hem realitzat amb relació a les desigualtats digitals. Personalment a la presentació que hem realitzat amb el meu grup, ha estat molt creativa, ja que hem tingut poca estona i finalment ha sortit una exposició clara i visual. La falta de temps en el moment de crear una exposició en alguns moments ens ha donat bastanta pressió, pot ser si haguéssim tingut més temps hagués sortit diferent, però contentes del resultat.

 

 

El dia 22 d’abril de 2021, un repte que m’agradaria explicar és les setmanes que portem treballant en el treball en grup. Comentar que se’ns està fent difícil entendre ben bé com hem d’enfocar els diferents temes que volem parlar i la manera en què ho presentarem. Prendre decisions també és complicat, ja que hi ha molts temes a abordar i comentar, però amb el suport de les meves companyes de grup poc a poc anem superant els obstacles i aprenent sempre de cada pas que avancem.

 

El dia 4 de maig de 2021, la Mar ens ha ensenyat dues pàgines que desconeixia totalment amb relació a les fake news i ha estat un gran descobriment i un gran aprenentatge, ja que no sabia l’existència d’aquestes i penso que és molt important reconèixer quines notícies aporten informació correcta o no. Seguidament hem treballat amb grups, afegint que són amb qualsevol persona de classe, cosa que penso que és enriquidora, ja que tinc l’oportunitat de conèixer perspectives i opinions diferents.

 

El dia 6 de maig de 2021, hem tingut una conferència sobre la pràctica TIC d’una educadora que treballa a Caritas. He pogut extreure moltes conclusions en finalitzar la conferència com que les nostres opinions a l’hora d’analitzar les diferents xarxes socials en què participa Càritas, ha estat de gran ajuda per a l’educadora, ja que ha vist visions diferents. També m’ha resultat fàcil entendre l’explicació que ha exposat.

Al llarg dels dies 13, 18 i 20 de maig de 2021, s'han estat exposant les diferents presentacions tan en parelles com grupals, penso que darrera cada exposició hi ha una gran feina de cada persona del grup i aquest esforç s'ha plasmat en totes les presentacions que s'han exposat. Personalment, presentar tan com el treball personal com el grupal ha estat un repte, ja que fer una presentació on-line és complex, ja que parlar davant l'ordinador no és tan còmode o enriquidor com seria presentar a classe, però tot i suposar un repte, també és un aprenentatge i una decisió conjunta que hem hagut de prendre a conseqüència de la situació que estem vivint.

CONEIXEMENTS ADQUIRITS

Finalment m’agradaria exposar els coneixements que he adquirit al llarg de l’assignatura Projectes Socials i Tecnologies de la Informació i la Comunicació.

Abans de començar a endinsar-nos profundament amb l’assignatura, vaig redactar uns coneixements previs amb relació a les tecnologies de la informació i la comunicació, els coneixements, competències i experiències digitals i les expectatives que tenia sobre l’assignatura.

 

Voldria començar exposant que puc dir que he adquirit nous coneixements i aprenentatges al llarg de l’assignatura, ja que anteriorment sobre les tecnologies de la informació i la comunicació en relació a l’educació social, vaig explicar que proporcionen eines per a ajudar a les persones a adquirir nous coneixements i a satisfer les seves necessitats i les seves mancances, puc dir que he coincidit bastant amb el que se’ns ha explicat, però afegir que van més enllà, ja que són una gran eina d’integració a la societat, d’aprenentatge i també són positives per al desenvolupament de les persones. També he après que s’ha de ser conscient de l’ús de les tecnologies, perquè pot provocar diverses conseqüències que és positiu conèixer-les.

 

Després d’haver estat treballant amb diferents eines digitals al llarg de l’assignatura, sóc conscient que n’he descobert moltes més. Al principi vaig esmentar que navegar per l’ordinador bastant ràpid era una competència digital que considerava que tenia, però ara puc dir que tinc aquesta i moltes més, com la utilització de noves pàgines web.

En relació amb les experiències digitals coincideix bastant amb el que he comentat anteriorment, ja que he descobert noves pàgines web, aplicacions, aplicacions per a realitzar presentacions, a una millor utilització del Word, el Canva o l’Excel. He augmentat el ventall d’opcions que tenia per a navegar per internet i crear treballs o portades.

 

Les expectatives que tenia abans de començar l’assignatura s’han complert, ha estat molt dinàmica, amb molt treball en grup però tots enriquidors per a adquirir nous coneixements i noves habilitats digitals amb relació a les tecnologies. Pel que fa a la figura de l’educador/a social i a l’àmbit de l’educació social he pogut aprendre que és de gran necessitat conèixer, en primer lloc com a professionals la importància de saber fer servir les tecnologies i en segon lloc conèixer les xarxes socials que faran servir els i les educands amb qui intervindrem.

bottom of page