top of page
Captura.PNG

PROPOSTA SOCIOEDUCATIVA

Després de visitar les instal·lacions del Casal Claret i de fer una anàlisi del centre i dels seus recursos materials, ens hem adonat que la necessitat més gran que hi ha és la renovació dels ordinadors que tenen, ja que aquests són molt poc actualitzats, això fa que els programes actuals no siguin compatibles, a més a més, també es troben que el rendiment dels ordinadors sigui molt lent.

 

Els objectius de la proposta són:

  • Aconseguir beneficis tecnològics a través dels tallers per a la renovació dels ordinadors

  • Millorar les habilitats digitals a través de l’elaboració dels treballs manuals i els tallers que es realitzen

  • Treballar la cooperació, i el treball en equip amb la realització de diferents tallers (cuina, papiroflèxia…)

  • Potenciar les relacions socials 

 

Per aquesta raó hem decidit fer una proposta per poder actualitzar els ordinadors del Casal Claret i poder-ne fer un ús més extens.

Per a poder aconseguir actualitzar els ordinadors hem pensat crear uns espais de compra i venda on els i les adolescents del Casal Claret per cada estació de l’any, muntaran dues parades per vendre-hi productes fets per ells i elles i amb els diners recaptats es compraran nous ordinadors.

A més a més de fer aquests tallers que els ajudaran amb les habilitats socials, també creiem que a l’hora de realitzar els productes que es vendran, com per exemple, durant el taller de cuina, es podria gravar tota l’elaboració i penjar-ho al Youtube o Twitch per fonamentar l’accés motivacional. També hem pensat que mentre es realitzen aquests tallers es podrien compartir en vídeos en directe per l’Instagram del casal. Així podem donar visibilitat dels tallers que es realitzen i potenciar les eines TIC, alhora motivant als joves a  saber-les fer servir.

Pensem que les persones que no tenen accés a les TIC al seu domicili amb aquestes accions les podem motivar a aprendre dels recursos tecnològics i a més, aprendre a usar-les.

A continuació us exposem els tallers que s’havien pensat per cada estació de l’any.

​

Nadal:

  • Parada de venda de treballs manuals de decoracions nadalenques pels arbres.

  • Xocolatada popular (com que al casal ja hi ha cuina, la inversió seria molt petita) 

 

Primavera:

  • Taller de papiroflèxia on s’aprendrà a fer roses de Sant Jordi. Després aquestes roses es vendrien en la parada. 

  • Taller d’elaboració de muffins i després se’ls ven.

 

Estiu:

  • Elaboració conjunta al centre de plats orientals i vendre’ls als veïns.

  • Fer llimonada i vendre-la a la parada.

 

Tardor:

  • Taller de realització de panellets i venda de castanyes

  • Elaboració de decoracions de Halloween 


 

Durant el procés d'elaboració de cada taller hi haurà les educadores i les voluntàries  fent un seguiment i acompanyament del procés. A més, en alguns dels tallers, com per exemple en el de la xocolatada popular, les famílies també hi poden participar i així crear vincle entre els participants. També volem aconseguir que aquests tallers siguin una acció comunitària i social. 

 

Pensem que serà un procés llarg però molt enriquidor, ja que es pretén treballar les habilitats socials i el companyerisme a través del treball en equip, això engloba saber escoltar, prendre decisions en equip, treballar conjuntament, entre d’altres. 

bottom of page